Diagnostiek, behandeling - Praktijk Autisme Gewoon

Praktijk Autisme Gewoon biedt diagnostiek van autisme bij volwassenen. Na de diagnostiek wordt in het adviesgesprek het vervolgtraject met u besproken.

Jezelf gewoon zijn is het doel van de diagnostiek en de behandeling. Tijdens het diagnostisch proces en behandeling onderzoek je samen met de behandelaar of er sprake is van autisme of autisme-kenmerken en hoe daar mee om te gaan.

De ervaring is dat een diagnose veel duidelijkheid kan scheppen voor de persoon zelf en de omgeving. Het camoufleren van het anders voelen ('Putting on your best normal') kan leiden tot vermoeidheid, burn-out of angst en depressie. 

Behandeling
Het diagnostiektraject wordt gezien als eerste stap van het proces om de eigenschappen en kwaliteiten in kaart te brengen. Indien u kiest voor vervolgbehandeling, is de tweede stap psycho-educatie. Er wordt met u (en eventueel uw naasten) een behandelplan opgesteld (volgens WGBO). Na de psycho-educatie volgt een evaluatie (behandelplanevaluatie).

Mindfulness, medicatie en individuele/systeemgesprekken behoren tot de mogelijkheden. Mindfulness is ook zonder inschrijving bij Autisme Gewoon te volgen. 

Achtergrond behandelaars
Praktijk Autisme Gewoon is in 2018 opgericht door Marja van Oosten (psychiater) en Wilma Adrichem (sociaal psychiatrisch verpleegkundige). In de praktijk wordt veel kennis en ervaring gebruikt van ervaringsdeskundigen (met autisme) die een bijdrage leveren aan de psycho-educatie en de behandeling.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.