Hulp bij herstellen van autistische burn-out - Bijzonder Brein

Marsha*, de eigenaar van Bijzonder brein (en tevens een ervaringsdeskundige moeder) helpt kinderen en volwassen bij het herstellen van een autistische burn-out.

Herstelplan & coaching
In een herstelplan kijken jullie naar de verschillende stappen die er nodig zijn om uit een autistische burn-out te komen. Het gaat dan niet om therapie, maar echt om het doorbreken van het stress systeem. Je hoeft er dus niet voor te praten.
Het herstelplan is heel sterk gericht op het ‘op orde brengen’ van je lichaamssystemen. In het herstelplan staan ontspanning, slaap, voeding, beweging en ondersteuning met supplementen centraal. Jij houdt daarbij zelf de controle over hoe snel je gaat en wat je wel en niet wil en kunt doen. 

Naast of na het herstelplan is het ook nodig om aan de slag te gaan met het goed leren aanvoelen en aangeven van je eigen grenzen. Daarvoor wordt je meestal doorverwezen naar een coach die bij jou (of je kind) past.

Let op!
Dit traject heeft voor kinderen alleen maar zin wanneer je as ouder óf nog volledige zeggenschap hebt over wat je kind eet en doet, óf wanneer je kind zelf gemotiveerd is tot behandeling. Praten over moeilijke dingen is niet nodig, maar wanneer je een tegendraadse tiener in huis hebt of je kind bijvoorbeeld een heftige vorm van PDA heeft, wordt behandeling heel moeilijk. 

* Marsha heeft een Post-HBO achtergrond in medische en psychosociale basiskennis, orthomoleculaire therapie en leefstijlcoaching en een MSc in gedragsverandering.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.